Обстріл Черкащини: влада повідомила нові подробиці (фото)

Уранці 25 квітня російські загарбники здійснили ракетний удар по місту Сміла Черкаської області. Внаслідок атаки пошкоджена залізниця та цивільна інфраструктура. За попередніми даними, окупанти випустили ракету "Іскандер-К". Про це повідомив речник Повітряних сил Ілля Євлаш під час телемарафону.

"Під ранок противник випустив одну ракету, попередньо це "Іскандер-К", по Черкаській області, а саме по місту Сміла, де було уражено цивільну інфраструктуру та пошкоджено залізничне сполучення. Крім того, ударом було пошкоджено адміністративні будинки, автіки та цивільне майно", - заявив речник.

За словами голови Черкаської ОВА Ігоря Табурця, в місті вже йде робота по ліквідації наслідків ворожого ракетного удару.

"За допомогою до медиків загалом звернулись шестеро жителів. Від госпіталізації відмовились. За попередньою інформацією, вибуховою хвилею та уламками пошкоджено 47 приватних будинків на кількох вулицях. Також повибивало вікна в сусідній багатоповерхівці. На місці працює штаб по ліквідації наслідків надзвичайної ситуації", - розповів Табурець.

Також Табурець заявив, що ремонтні бригади вже сформовані і незабаром очікуються будівельні матеріали для відновлення пошкодженої інфраструктури.

Як повідомлялося раніше, у ніч на 25 квітня російські загарбники атакували Черкаський район. В результаті постраждали об'єкти критичної інфраструктури, а також шість людей.

Загальна ситуація

Триває 792-га доба повномасштабної війни Росії проти України. За минулу добу відбулося 104 бойових зіткнення. Ворог здійснив 13 ракетних та 56 авіаційних ударів, здійснив 105 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак жертви серед цивільного населення та руйнування багатоповерхівок та інших об'єктів інфраструктури.