Окупанти, які намагалися захопити завод у Вовчанську, опинилися у пастці – Forbes

Окупанти в пастці під час атаки
Окупанти в пастці під час атаки

Сотні російських загарбників опинилися в оточенні на Вовчанському хімічному заводі через щільні обстріли українськими плануючими бомбами, повідомляє Forbes.

За даними звіту, нещодавно 30 російських солдатів здалися в полон, а близько 400 ще не знайшли шляху втекти або сховатися. Цього вікенду кілька ворожих батальйонів намагались захопити хімічний завод у центрі Вовчанська. Місто стало першою метою північного наступу Росії, який розпочався 10 травня та мав на меті остаточне захоплення Харкова. Однак ворожій армії не вдалося пройти Вовчанськ та бути успішно оточеною.

«Кілька українських бригад, включаючи елітну 82-у десантно-штурмову бригаду, вирушили на північ, щоб зустріти росіян. Українці відловлювали російську армію на вулицях та у будівлях, і в кінці травня вони зупинили їхнє продвиження», - йдеться в матеріалі.

Зазначається, що після кількох тижнів виснажливих боїв у місті, російські командири наказали захопити хімічний завод, щоб використати його як базу для спроби перейти через річку Вовча, яка була природним укріпленням для українців, які захищали південну частину Вовчанська. Проте, сили оборони перехопили заплановану атаку та оточили близько чотирьох сотень окупантів, які перебували на заводі.

«Українська авіація вступила до бою. Винищувачі МіГ-29 та Су-27 випускали на завод високоточні плануючі бомби американського чи французького виробництва», - підкреслюється в матеріалі.

Росіяни порівнюють битви у Вовчанську з двома найжорстокішими битвами цієї війни - в Бахмуті та Авдіївці. Тоді російська авіація щодня скидала десятки плануючих бомб на Авдіївку, змушуючи українську армію відступити в лютому. Тепер ситуація повторюється, але під "дощем" бомб росіяни опинилися в оточенні, повідомляє видання.

Раніше про оточення російських окупантів у Вовчанську на Харківщині повідомив пропагандист Анатолій Радов.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський також повідомив, що «у Вовчанську противник загруз, незважаючи на залучені сили та засоби, які постійно поповнює за рахунок підрозділів з інших напрямків».

Читайте також