Окупанти атакували енергооб’єкт у центрі України

Окупанти атакували енергооб’єкт у центрі України
Окупанти атакували енергооб’єкт у центрі України

У ніч на 19 червня ворог вчинив атаку на енергетичний об'єкт у центральному регіоні України. Як повідомляє Міненерго, обладнання було пошкоджено.

Внаслідок нічної атаки були пошкоджені повітряні лінії та електричне обладнання у Львівській області. Також 285 точок обліку були знеструмлені. Зараз тривають ремонтні роботи.

Нагадаємо, що окупанти з РФ вчинили атаку на ударні безпілотні літальні апарати типу Shahed-131/136 з боку Приморсько-Ахтарська (Росія) та мису Чауда (Крим). Захист відбивали винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи, Повітряні Сили та мобільні вогневі групи Сил оборони України.

В результаті операції було знищено 19 ворожих літальних апаратів Shahed у Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Хмельницькій та Львівській областях.

Під час повітряної тривоги у Львові можна було почути вибухи, оскільки РФ атакувала Львівщину використовуючи Shahed. В результаті атаки було пошкоджено декілька будівель у Малехові Львівської громади. Також один чоловік отримав різані поранення.

Кабінет міністрів планує зменшити список споживачів, які не будуть відключені від електроенергії, що дозволить скоротити тривалість відключень для інших. Про це заявив радник прем'єр-міністра України з питань енергетики Юрій Бойко у інтерв'ю "Київ 24".

Ситуація в енергосистемі України буде складною до кінця липня.

Читайте також