Окупанти просунулися поблизу Авдіївки: аналіз ISW

Бойовики біля Авдіївки: аналіз ISW
Бойовики біля Авдіївки: аналіз ISW

Російські загарбники наблизилися до Авдіївки

Російські загарбники продовжують наступ на сході України. Вони просунулися поблизу Авдіївки і захопили кілька сіл. За даними американського Інституту вивчення війни, російські війська просунулися на північний схід від Невельського і захопили Новоселівку Першу.

Українські сили відбили атаки окупантів біля Глибокого і Вовчанська. Противник продовжує зосереджувати війська в районі під Глибоким і Вовчанськом, готуючись до нових наступальних операцій.

Заступник командира української бригади на Харківському напрямку повідомив, що російські військовослужбовці тренуються перед відправленням на фронт, але не отримують точної інформації про ситуацію на місці боїв.

Атаки окупантів в Куп'янському напрямку

Російські війська просунулися вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але станом на 21 липня не було підтверджених змін лінії фронту. Незважаючи на заяви російського Міноборони про захоплення Андріївки і Піщаного, війська України все ще утримують свої позиції на цих територіях.

Російські атаки на Сіверському напрямку

Окупанти продовжують атаки на Сіверському напрямку і район Часового Яру, але поки немає підтвердження про їх просування. Також тривають бої поблизу Торецька, але російські війська не зробили жодного підтвердженого просування.

Ситуація на Запоріжжі і Херсонщині

На Запоріжжі тривають бої в районі Роботиного, Малої Токмачки, Новоданилівки та Щербаків. На Херсонщині окупанти намагаються просунутися на лівому березі річки Дніпро. За даними російських блогерів, вони очищають острови в дельті річки Дніпро, але ці інформацію не підтверджена.

Читайте також