Окупанти просунулися в межах Вовчанська: аналіз ISW

Окупанти просунулися в межах Вовчанська: аналіз ISW

Загарбники з Росії останнім часом почали вторгатися в Вовчанськ, Часовий Яр та навколо Авдіївки. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

За даними ISW, російські війська проводять розвідувальні операції в районі міжнародного кордону між Сумською і Чернігівською областями. Вони також зберігають можливість розпочати наступальні дії в Сумській області, якщо вирішать це зробити.

2 липня російські війська проводили атаки на північ від Харкова, біля Глибокого та Липців, а також в районі Вовчанська. Речник Управління військових сил у Харківській області полковник Віталій Саранцев повідомив, що російські війська на півночі області перекидають підкріплення для поповнення втрат.

2 липня російські сили продовжували наступ на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але не зробили жодного просування. Кілька російських блогерів заявляли, що українські сили просунулися на захід від Кремінної на 400 метрів.

На Сіверському напрямку російські війська продовжують наступ, але зміни на лінії фронту не зафіксовано.

В межах Часового Яру російські війська просунулися в східних межах. Згідно з геолокаційними знімками, опублікованими 2 липня, російські війська розпочали механізований штурм невеликими групами.

Російські сили також продовжують наступ в районі Торецька, проте змін на лінії фронту не зафіксовано. Вони також просунулися поблизу Авдіївки.

2 липня російські сили продовжували наступ на захід і південний захід від Донецька, зокрема підійшли до кордону Донецько-Запорізької області.

На лівобережжі Херсонської області тривали бої, але зміни на лінії фронту не зафіксовано. Російські блогери зазначали, що російським військам важко вести контрбатарейний вогонь на Херсонському напрямку через висоту лівого берега.

Читайте також: