Окупанти в Луганському «університеті» вчитимуть студентів керувати безпілотниками

Окупанти в Луганському «університеті» вчитимуть студентів керувати безпілотниками

Луганський виш готує техніків та операторів безпілотних систем

Окупована будівля Луганського національного університету імені Володимира Даля стане місцем навчання техніків та операторів безпілотних авіаційних систем. Про це повідомив Артем Лисогор, очільник Луганської ОВА.

Кафедра вже створила авіапарк безпілотників, встановила симуляційні комплекси польотної підготовки та запровадила дисципліну "Основи застосування безпілотних літальних систем". Також студенти мають можливість відвідувати факультатив "Безпілотні літальні апарати".

Одночасно вчителі та викладачі, які співпрацюють з Росією, отримують навчання для проведення пропагандистських лекцій з антизахідною риторикою та запереченням існування України.

З 2024 року на окупованих територіях України у всіх школах буде запроваджено курс з управління безпілотними літальними апаратами. Перед цим навички управління дронами набуватимуться у спеціалізованих гуртках.

Також на окупованих територіях створюється орган контролю пропаганди у школах, а також гастролери з Росії організовуватимуть осередки федеральної служби по нагляду у галузі освіти.

Студентів Балтійського державного технічного університету "Военмех" направлятимуть на навчальну практику на військові підприємства.

Читайте також: