Окупанти вгатили «Кинджалами» по Львівщині: є влучання

Уночі на Львівщині, ворог атакував два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури, що призвело до пожеж. Однак, на щастя, ніхто не постраждав. Про це повідомив Максим Козицький - очільник Львівської обласної військової адміністрації.

За словами Козицького, росіяни атакували регіон пусковими установками різних класів, а також ракетами "Кинджал". Захисники зуміли збити три крилаті ракети, але декілька все ж пролетіли повз.  «Ворог атакував два обʼєкти у Стрийському та Червоноградському районах. На них були загаснуті пожежі за допомогою підрозділів ДСНС. Також є пошкодження», - зазначив Козицький.

На щастя, зазначив він, немає жертв, постраждалих або руйнувань житлової інфраструктури наразі. Системи життєзабезпечення в області працюють в звичайному режимі та немає аварійних відключень електроенергії. Проте Козицький закликав українців обмежити використання енергоємних електроприладів та не вмикати їх одночасно з 19:00 до 22:00, щоб уникнути потенційних проблем зі світлом.

Нагадаємо, вказав очільник, що ніч на 27 квітня ворог здійснив атаку на енергетичну інфраструктуру в Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях. Чотири теплоелектростанції ДТЕК постраждали від цих атак. За попередніми даними, є поранені. Загалом, наші захисники встигли збити 21 з 34 ракет ворога.

У цю ніч російські загарбники також атакували Салтівський район Харкова, вибрали ціль - психіатричну лікарню. Одна з пацієнток була поранена внаслідок розламу скла. Медики забезпечили їй медичну допомогу на місці. В медичному закладі, поблизу якого влучили дві ракети, знаходилася понад тисяча людей.

Також цієї ночі, у Дніпрі, під час повітряної тривоги пролунали вибухи, які призвели до проблем з електро- та водопостачанням в окремих районах міста.

Крім того, російські загарбники атакували Прикарпаття, в результаті виникла пожежа. На щастя, ніхто не постраждав.