Окупанти здійснили 79 атак, найзапекліші бої на Покровському та Куп'янському напрямках, - Генштаб

Окупанти здійснили 79 атак, найзапекліші бої на Покровському та Куп'янському напрямках, - Генштаб

Російські окупанти сьогодні здійснили 79 атак на позиції українських підрозділів. Найбільш напружені сутички відбуваються на Покровському та Куп'янському напрямках.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ 23 травня.

Російські терористи наносять ракетні та авіаційні удари по Харківщині, що призводить до страждань цивільних осіб та підприємств. Місто Вовчанськ та його околиці продовжують бути рівняними з землею внаслідок нанесення керованих авіабомб. Також, райони населених пунктів Білий Колодязь, Дергачі та Веселе постраждали від авіаударів.

На Харківському напрямку ворог чотири рази спробував продвинутись вперед, але зазнав жорсткої відсічі. Бої тривають біля сіл Стариця і Тихе. Кількість наступальних дій загарбників на Куп'янському напрямку зросла до 20.

На Лиманському напрямку вдалося відбити шість атак ворога, а на Краматорському - вісім спроб покращити тактичне положення.

На Покровському напрямку відбито 13 ворожих атак, ще 9 боєзіткнень тривають. Українські воїни знищили російський штурмовик Су-25. На Курахівському напрямку відбулось 10 бойових зіткнень, а в районі Красногорівки тривають бої.

На Гуляйпільському напрямку ворог здійснив авіаудар, а на Придніпровському - 7 неуспішних спроб витіснення українських воїнів з лівобережжя Дніпра.

На інших напрямках ситуація залишається стабільною. Генеральний штаб ЗСУ продовжує інформувати про розвиток подій.

Читайте також: