Пісторіус прокоментував витік розмови німецьких офіцерів

Міністр оборони Німеччини вважає публікацію розмови офіцерів ВПС "гібридною дезінформаційною атакою" Росії

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус висловив свою думку щодо ситуації з перехопленням Росією розмови між німецькими Військово-повітряними силами. Він вважає, що публікація цієї розмови є частиною інформаційної війни, яку Росія веде. Він закликав реагувати на це обережно, але рішуче.

Міністр Пісторіус наголосив, що ця ситуація створює розкол і підриває єдність Німеччини. Він закликав не піддаватися на вплив Путіна і сподівається, що цього не станеться.

Раніше, німецькі чиновники підтвердили автентичність запису розмови офіцерів ВПС. Зазначено, що ця розмова відбулася на комерційній незашифрованій платформі WebEx.

Німеччина відмовляється передавати Україні ракети Taurus

Німеччина відмовляється передати Україні далекобійні ракети Taurus, оскільки вони можуть бути використані для ударів по Москві.

Остаточне рішення про надання таких ракет Україні залишається за німецьким канцлером Олафом Шольцом.

Компанія Taurus Systems GmbH спростувала заяву експерта Німеччини, що оборонна промисловість країни не може швидко поповнити запаси ракет, якщо вони будуть постачатися Україні.

Розходження Франції та Німеччини щодо військової допомоги Україні

Є сильні розходження думок між президентом Франції та канцлером Німеччини щодо надання військової допомоги Україні. Україна бореться з російським вторгненням, але через труднощі з артилерією та затримку допомоги США, оборону країни можуть прорвати російські війська до літа.

Читайте також:

  • Як ракети Taurus та Аtacms можуть змінити ситуацію на полі бою: роз'яснення Банкової
  • Чому німецькі генерали не хочуть давати Україні ракети Taurus? Оприлюднені записи російських шпигунів