Погода на 6 травня: передбачаються короткочасні дощі

Українські синоптики: дощі з грозами

Українські синоптики прогнозують на понеділок, 6 травня, хмарність з проясненнями. Вони попереджають, шо у низці областей можливі дощі з грозами. Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

Місцеві дощі та грози

У західних, північних та в більшості центральних областей вночі місцями невеликі, вдень помірні короткочасні дощі, подекуди грози. На решті території без опадів.

Вітер та температура

Вітер переважно південно-західний, 7-12 м/с, вдень у західних та північних областях місцями пориви 15-18 м/с. Температура вночі 8-13°; вдень 20-25°, у Карпатах та на узбережжі морів 14-19°.

Літо 2024 року

Нагадаємо, літо в Україні 2024 року може бути спекотним, але не рекордно. З одного боку, на це впливає стан океанів, а з іншого – на планету впливатиме активна сонячна радіація. Про це розповіла кандидатка географічних наук, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух.

Потепління в Україні

Раніше науковець пояснив, яку небезпеку приховує раннє потепління в Україні.

Спека на Філіппінах

До слова, через потужну спеку на Філіппінах призупиняють роботу місцевих шкіл. У різних регіонах країни спека сягнула +50℃ через погодний феномен Ель-Ніньйо.