Попалися «на гарячому». Депутати Сумської облради погоріли на хабарі керівництву міста

Українські спецслужби, спільно з Національним антикорупційним бюро, провели операцію по виявленню корупційних дій двох депутатів Сумської облради. За даними Служби безпеки України, посадовці пропонували хабар військовому керівництву області в обмін на дозвіл на об'єднання декількох медичних закладів у одну лікарню і призначення певної особи на посаду головного лікаря. Планувалося, що таким чином фігуранти зможуть контролювати розподіл бюджетних коштів для новоствореної медичної установи. Також, після реорганізації, їм пропонувалося отримувати відсотки від обсягу державного фінансування для нової лікарні. Обох депутатів оперативно затримали під час передачі першої частини неправомірної вигоди в розмірі 50 тисяч доларів.

Наразі розглядається питання про повідомлення їм про підозру відповідно до Кримінального кодексу України.

Також можливо вас зацікавить:

Раніше було розкрито міжнародну наркоторгову групу. Лідерами угруповання виявилися троє мешканців Запоріжжя, які займалися наркотрафіком після свого прихованого виїзду до Євросоюзу. Далі вони залучили спільників для зайняття наркотрафіком.

Також Служба безпеки України успішно запобігла диверсії на об'єкті "Укрзалізниця". Двох агентів ФСБ затримано при спробі підірвати ділянку залізничної лінії, що сполучає центральні та східні регіони України.