Потрапила в полон вагітною: після звільнення жінка заснувала свій фонд – деталі

Жінка вагітна, створила фонд
Жінка вагітна, створила фонд

Військова лікарка Мар'яна Мамонова з Маріуполя створила свій фонд для допомоги жінкам, які опинилися в полоні, підтвердивши, що сама проходила подібний досвід. Жінка також продовжує свою роботу з бебі-боксами для дружин військових. Вона повідомила про це в своєму Instagram-акаунті.

Мамонова розповіла, що ці напрямки допомоги їй важливі, оскільки вона сама проходила через труднощі після повернення з полону і невпевненість під час вагітності. Вона хоче допомогти жінкам адаптуватися до життя після полону і зменшити їхні страхи та тривоги.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений | Благодійний фонд Марʼяни Мамонової | (@mamonova.foundation)

Мар'яна Мамонова є військовим лікарем з Маріуполя. Вона закінчила Тернопільський національний медичний університет і магістратуру Київської військово-медичної академії. Під час АТО/ООС вона перебувала у зоні бойових дій. На момент 24 лютого 2022 року вона служила в Маріуполі.

Мар'яна повідомила своїм рідним про вагітність ще до полону. Вона потрапила в полон в квітні 2022 року, але була звільнена у вересні того ж року. Вона стала одним з понад 200 українських героїв, яких Україна визволила з російського полону.

Читайте також