Повітряні сили пояснили, чому ППО не збила всі безпілотники під час атаки на Харків

Повітряні сили пояснили, чому ППО не збила всі безпілотники під час атаки на Харків

Російські військові атакували Харків з використанням дронів

У ніч на 4 квітня Російські військові масовано атакували Харків за допомогою дронів-камікадзе. Згідно зі словами речника Повітряних сил ЗСУ Іллі Євлаша, деякі з дронів не були збиті через їх близьку відстань від кордону.

На жаль, через близьку відстань від кордону з РФ саме першої групи, яка була однією з масових цієї ночі, не вдалося збити всі дрони

Після опівночі десять ударних дронів розпочали свій маршрут з РФ до Харкова. Із території Миколаївської області військові зафіксували іншу групу дронів, яка прямувала до Харківської області.

Наслідки атаки

Атака спричинила значні руйнування у Харкові. Загарбники випустили щонайменше 15 безпілотників, але частина з них була збита силами протиповітряної оборони. Чотири людини загинули, а кількість постраждалих зросла до 12 осіб.

Постраждалі райони та жертви серед рятувальників

Один з постраждалих районів у Харкові - Новобаварський. Багатоповерхівки та будинки приватного сектору були пошкоджені. Рятувальники, які прибули на виклик до однієї з адрес, також постраждали від беспілотників. Двоє рятувальників загинули, ще один помер у лікарні. Ще один рятувальник отримав поранення.

Читайте також: