Повітряні сили вночі збили усі ворожі безпілотники: деталі

Протиповітряна оборона знищила 13 безпілотників ворога

У ніч на суботу, за допомогою зенітних ракетних підрозділів Повітряних Сил та мобільних вогневих груп Сил оборони України, було знищено 13 ударних безпілотників «Шахед», що запускав ворог. Про це повідомив командувач Повітряних Сил Микола Олещук у Telegram і Генштабі.

Згідно з повідомленням, удар було проведено у Харківській та Дніпропетровській областях. Також росіяни атакували чотирма зенітними керованими ракетами С-300 з Білгородської області РФ.

Атака безпілотників по Харкову

У ніч на 4 травня російська армія атакувала Харків безпілотниками. За інформацією мера Ігоря Терехова, удари були спрямовані на цивільну інфраструктуру Основʼянського району, що спричинило масштабну пожежу. Четверо людей, включаючи дитину, отримали поранення.

Загальна ситуація

Конфлікт триває вже 801 добу, протягом 3 травня відбулося 119 бойових зіткнень. Ворог наніс 5 ракетних та 105 авіаційних ударів, а також здійснив 91 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

На жаль, внаслідок російських атак загинули та отримали поранення мирні жителі. Також великі руйнування та пошкодження зазнали приватні і багатоквартирні будинки, а також цивільна інфраструктура.