Президентка Грузії закликала негайно припинити розгін мирної демонстрації проти закону про «іноагентів»

Президентка Грузії закликала припинити розгін акції протесту в Тбілісі

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі висловила засмучення з приводу застосування сили проти мирних протестувальників у Тбілісі та закликала терміново припинити ці дії. За її словами, грузинському народу має бути надане право на мирний протест. Зурабішвілі також наголосила, що демонстрація не створювала загроз правопорядку.

Абсолютно необґрунтоване, неспровоковане та непропорційне застосування сили проти мирних протестувальників у Тбілісі. Повна відповідальність лягає повністю на уряд. Грузинський народ позбавлений права на мирний протест.

Протести у Тбілісі розпочалися 15 квітня проти закону про "іноземних агентів". Правляча партія Грузії "Грузинська мрія" проголосувала у першому читанні за введення закону про "іноземний вплив". За цей закон висловились також президент РФ та Кремль.

На протесті було затримано колишнього державного міністра Грузії з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Алексі Петріашвілі. Йому зараз пред'явлені звинувачення за дрібне хуліганство та непокору поліції.