Головна

Програма USAID АГРО надасть мінеральні добрива для аграріїв з прифронтових територій

АГРО-програма USAID надасть аграріям мінеральні добрива

Українські агровиробники отримають безоплатні мінеральні добрива від США

Уряд США запровадив ініціативу AGRI-Україна, в рамках якої надасть мінеральні добрива для польових робіт в наступному сезоні більше ніж 3 300 українським агровиробникам, що працюють у прифронтових та деокупованих областях. Це стало можливим завдяки Програмі USAID АГРО, яка передбачає передачу загалом 6,6 тисяч тонн добрив. Кожен погоджений учасник зможе отримати до 2 тонн добрива карбамід.

Для отримання допомоги звертатимуться агровиробники, які мають в обробітку від 5 до 500 га землі в Дніпропетровській, Донецькій, Луганській, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях (за винятком тимчасово окупованих територій), вирощують зернові або олійні культури та є юридичними особами або фізичними особами-підприємцями, включаючи сімейні фермерські господарства.

Учасники, які обробляють від 5 до 25 га землі (власну та орендовану), отримають одну тонну добрива, тоді як ті, хто обробляють від 25 до 500 га, отримають дві тонни. Допомога передбачена для внесення під зернові та олійні культури в наступному році.

Читайте також: