Ракетні удари 8 липня: Зеленський назвав кількість загиблих

Ракетні удари: загиблі та постраждалі
Ракетні удари: загиблі та постраждалі

Президент Володимир Зеленський повідомив, що внаслідок російських ракетних ударів по Україні загинули 37 людей, а понад 170 отримали поранення. Зокрема, серед загиблих є троє дітей. Зеленський висловив співчуття рідним і близьким постраждалих.

За словами президента, пошкоджено майже 100 об'єктів, зокрема дитяча лікарня, будинки, дитячі садки, пологовий будинок, коледж, бізнес-центр. Він закликав збивати російські ракети та знищувати бойову авіацію РФ. Зеленський наголосив, що потрібно робити сильні кроки, які забезпечать безпеку, і закликав світову спільноту взяти на себе відповідальність.

Близько 10-ї ранку 8 липня російські загарбники завдали комбінованого ракетного удару по Україні з використанням ракет повітряного, морського та наземного базування. При цьому випущено 38 ракет різних типів. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що внаслідок обстрілу загинуло двоє людей, а в лікарні "Охматдит" поранено декілька осіб. Влада столиці оголосила 9 липня Днем жалоби через цю терористичну атаку Росії.

Також одна з ракет потрапила у будівлю Північного гірничо-збагачувального комбінату, що забрала життя 10 людей і поранила 47 осіб, дев'ятеро з яких у важкому стані.

Читайте також