Росія хоче створити на Харківщині буферну зону – Reuters

Російські окупанти штурмують Харківську область

Російські окупанти розпочали наземну атаку на північному сході Харківської області з метою створення буферної зони. За інформацією військового джерела, вони просунулися на один кілометр біля міста Вовчанськ і прагнуть відтіснити Збройні сили України на 10 км від кордону. Українські захисники намагаються їх стримати.

Сьогодні російські загарбники посилили обстріли на північному напрямку Харківської області, в основному атакуючи місто Вовчанськ. Українським військам вдалося відбити спроби прорвати кордон. За даними Міноборони, напрямок був також підданий авіаударам і обстрілам з артилерії.

У зв'язку з цим із міста Вовчанська та навколишніх населених пунктів на Харківщині розпочалася евакуація населення, в якій беруть участь влада, поліція та волонтери. Президент Зеленський повідомив, що Збройні сили України були готові до таких дій росіян.

Нагадаємо, Центр протидії дезінформації попередив про можливість загострення ситуації на прикордонній Харківській області, але про наступ на Харків не йдеться.