Росія кидає на фронт непідготовлених новобранців: ISW оцінив загрозу

Росія кидає на фронт непідготовлених новобранців: ISW оцінив загрозу

За даними Інституту вивчення війни, мобілізовані росіяни без належної підготовки відправляються на фронт в Україну. Навіть не проходять навчання та медичну комісію.

За словами російського мілблогера, нові солдати отримують лише 14 днів підготовки перед відправленням на фронт. При цьому, реальні тренування тривають лише чотири-п'ять днів, а загалом підготовка займає 14 днів з моменту підписання контракту.

Колишній інструктор Storm-Z підтвердив, що українські військовослужбовці проходять значно більше підготовки, ніж російські.

Командування армії РФ залучає всіх російських військових до операцій на фронті та замість високопідготовлених підрозділів, використовує масу піхоти та час від часу механізовані атаки. Це знизило вимоги до навчання нових російських військовослужбовців, але 14 днів не достатньо для формування боєздатного персоналу.

Незважаючи на недостатню підготовку, нові російські військовослужбовці мають можливість тренуватися після прибуття в Україну, зауважують аналітики.

Нагадаємо, українські захисники відновили свої позиції поблизу Кремінної. Одночасно окупанти продовжують просування поблизу Куп'янська, Часів Яру і Торецька.

Читайте також: