Росія наближається до Харкова: The Washington Post назвала найгірший сценарій

Російський танк біля Харкова
Російський танк біля Харкова

Захоплення російських військ сіл в Харківській області може стати найшвидшим наступом Росії з початку війни. Є небезпека, що росіяни можуть досягти артилерією до Харкова, що було б жахливо. Успіх Росії може пояснити поєднанням російської військової доблесті та помилок України та США. Російські війська покращили свої бойові якості та використовували важкі плануючі бомби. Збройні сили України постраждали через затримку допомоги США та нестачу боєприпасів. Будівництво укріплень та мобілізація українських солдатів, а також надходження американської зброї мають зупинити наступ Росії.

Прорив російських військ на Харківщині спричинений відсутністю фортифікацій. Через відсутність підготовлених українських укріплень, Росія змогла швидко вийти вперед. Уряд України повільно розширював збройні сили та будував укріплення. Також виконанням обмежень США заборонено використання своєї зброї проти Росії, що послабило українську оборону. Президент Байден повинен зняти ці обмеження. Україні необхідно прискорити будівництво укріплень та мобілізувати більше солдатів для зупинки наступу Росії.

Хороша новина полягає в тому, що Україна ще має час реагувати. Будівництво укріплень і мобілізація українських солдатів, разом з надходженням американської зброї, має зупинити наступ Росії та стабілізувати бойові лінії. Важливо також зняти обмеження на використання американської зброї проти російських військових цілей всередині Росії.

Читайте також