Росія найближчими тижнями змінить цілі та посилить удари – ISW

Російські війська посилять удари перед приходом допомоги від США

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), російські війська планують посилити удари безпілотниками та ракетами, щоб завдати значних пошкоджень українській інфраструктурі та оборонно-промисловій базі до отримання допомоги від США.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про намір РФ з посилення ударної кампанії з метою націоналізації матеріально-технічного забезпечення українських військових.

Аналітики вважають, що російські війська можуть змінити свої цілі, зосередившись на ураженні української транспортної інфраструктури, логістики та військових складів.

З метою використання матеріальних обмежень українських військ перед отриманням допомоги від США, російські окупанти можуть активізувати наступальні операції найближчими тижнями.

«Зосередженість Шойгу на наступальних операціях поблизу Часового Яру, Авдіївки, а також поблизу Донецька свідчить про можливе посилення російського наступу в цих районах», - зазначають аналітики.

Удари по українській транспортній інфраструктурі в Дніпропетровській області, які російські війська завдали 19 квітня, можуть бути повторені та розширені в найближчі тижні з метою перекриття наземних ліній зв'язку.

За словами аналітиків, російське військове командування сподівається, що цілеспрямовані дії з перекриття обмежать здатність України адекватно розподіляти живу силу та матеріально-технічні засоби на стратегічно важливих ділянках фронту та затримають покращення можливостей за допомогою американської безпекової допомоги.

Зазначимо, що російська армія збільшує атаки на Україну через надходження військової допомоги від США. Законопроєкт про надання допомоги у розмірі майже 61 мільярда доларів американському уряду був ухвалений Сенатом США 24 квітня. Очікується, що президент Джо Байден підпише цей законопроєкт і розпочне надсилання зброї та обладнання до України цього тижня.

Джерело:

- $61 мільярд - наш! Конгрес схвалив допомогу Україні: хто насправді отримає ці гроші?

- Яку допомогу отримає Україна від США: з'явився текст законопроєкту