Росія почала війну без лінії фронту на східному кордоні НАТО - ЗМІ

Росія почала війну без лінії фронту на східному кордоні НАТО - ЗМІ

Зміцнення дестабілізаційної активності Росії в Балтійському регіоні зробило його другим фронтом у війні з Заходом, заявляє Bloomberg. За даними ЗМІ, російські прикордонники провокували ситуацію неподалік від естонського кордону, підтверджуючи свою гібридну агресію проти країн Балтії.

Таким чином, Росія зараз веде дві війни: кінетичну в Україні і гібридну в Європі, спрямовану на вплив на публічні настрої та наше почуття безпеки, за словами президента Фінляндії Александера Стубба. Військові оперативи, включаючи мігрантські кризи, блокування GPS-сигналів та вербування диверсантів, є складовими стратегії Росії.

Відповідно, країни Балтії та Польща зміцнюють свої кордони, домагаючись фінансування від НАТО на гібридну оборону та встановлюють заходи для зменшення російського впливу.

Європейські країни також вивчають можливості створення "стіни безпілотників" для боротьби з російськими безпілотниками, що використовуються для спостереження, міграції та контрабанди. Країни на передовій лінії конфлікту вважають, що це питання європейського масштабу і повинно бути включене до порядку денного на саміті НАТО у Вашингтоні.

Звіт Європейського центру з протидії гібридним загрозам підкреслює, що Росія продовжує занурюватися в свій інструментарій гібридних операцій з метою послабити та дестабілізувати Європу. Європейські держави визнають, що вони відстають від Росії у цьому плані, що робить гібридну загрозу широкомасштабною і важливою для всієї Європи.

Джерело: УНІАН

Читайте також: