Росія втрачає військово-морський центр у Криму

Росія втрачає військово-морський центр у Криму

Чорноморський флот РФ перебазував кораблі через атаки України

За словами командувача Військово-морських сил України Олексія Неїжпапи, Чорноморський флот Росії змушений перебазувати боєздатні кораблі з Криму через атаки Збройних Сил України. Він також повідомив, що українські ракети та морські безпілотники завдали серйозної шкоди базі в Севастополі, яка є важливим центром для Росії.

Україна знищила або пошкодила 27 військових кораблів, зокрема 5 кораблів було знищено мінами, установленими безпілотниками, поблизу Севастополя. Російська база в Новоросійську на східному узбережжі Чорного моря не має об'єктів, які має Севастополь. Зокрема, у Севастополі зберігалися та навантажувались крилаті ракети, які використовуються для авіаударів по Україні.

Силами оборони України було завдано удару по Керченській поромній переправі, а також по чотирьох російських катерах типу "Тунець" в окупованому Криму. Отримувану інформацію раніше було приховано, але тепер вона стала відома.

Основна мета української оборони полягає в ізоляції Криму, відсуненні російських сил від південної України та припиненні діяльності півострова як логістичного центру окупантів.

Читайте також: