Росіяни посилили атаки біля Часового Яру, але успіхів не досягли – британська розвідка

Збільшення атак на сході України

Загарбники з Росії посилили атаки на сході України, проте їх успіхи обмежені районом Часового Яру в Донецькій області. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії на Twitter (X).

Зведення показує, що в квітні 2024 році атаки збільшилися на 17% у порівнянні з березнем. Більше третини з них були спрямовані на Авдіївку, Часовий Яр та Мар'їнку.

Зокрема, атаки над Часовим Яром зросли на 200% з березня по квітень.

«Незважаючи на значну кількість атак у цьому напрямку, Росія зазнала лише обмежених тактичних успіхів та, ймовірно, понесла великі втрати», - повідомляє британська розвідка.

806-й день війни

Наразі триває 806-й день повномасштабної війни в Україні. Вночі окупанти з Росії знову атакували Україну за допомогою 20 безпілотних літальних апаратів типу Shahed-136/131. Українська протиповітряна оборона знищила 17 з них.

Українські військові продовжують активні дії, завдаючи окупаційним силам втрат у воїнах та техніці, виснажуючи ворога по всій лінії бойового зіткнення.

За останню добу авіація Сил оборони та ракетні війська відбули удари по трьох засобах протиповітряної оборони, двох артилерійських системах, 10 районах розміщення особового складу та одному іншому важливому об'єкту противника.