Росіяни заявили про захоплення заводу у Красногорівці: ЗСУ пояснили ситуацію

Українські захисники тримають під контролем завод у Красногорівці.

Російські пропагандисти розповсюджують інформацію про захоплення опорного пункту ЗСУ на заводі в місті Красногорівка Донецької області. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин підтвердив проникнення ворожих груп на територію заводу, але запевнив, що вони перебувають під вогневим контролем ЗСУ.

Противник намагається штурмувати місто невеликими групами, але українські захисники вогнем артилерії та мінометів припиняють усі спроби росіян. Красногорівка перебуває під контролем українських підрозділів, незважаючи на розповсюдження російської пропаганди.

Назар Волошин стверджує, що штурмові групи російської армії, які прорвалися до Красногорівки, перебувають у складному становищі. Вони практично позбавлені постачання боєкомплектом і підтримкою бронетехніки. Захисники України стримують просування противника вглиб міста.

Занепокоєння через втрату висотного опорного пункту в Часовому Ярі

Заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький заявив, що висотний опорний пункт у місті Часів Яр є для України предметом занепокоєння. Втрата цього пункту відкриває шлях на останні великі міста Донецької області. За словами Скібіцького, захоплення Часового Яру - лише питання часу, а ситуація може стати схожою до подій в Авдіївці.

Російські окупанти здійснили значне тактичне просування на північний захід від Авдіївки біля селища Архангельське в ніч на 4 травня. Захисники України відступили з цього району, щоб виграти час до прибуття допомоги з Заходу.

Продовжується війна в Україні

Протягом останньої доби відбулося 95 бойових зіткнень на фронті. Ворог здійснив п'ять ракетних та 69 авіаційних ударів, а також 74 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Українські військові здійснили успішні оборонні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.