Росіяни "закопуються" у 100 разів крутіше: командир роти ЗСУ про досвід, який треба переймати у супротивника

У командира роти ЗСУ Дмитра Глущенка наголошено на важливості якісної фортифікації українських позицій у протистоянні російській агресії.

За словами Глущенка, українським військовим необхідно приділяти більше уваги облаштуванню своїх позицій, оскільки фронт є переважно статичним. Важливо мати позиції, які є закритими та добре облаштованими. Між позиціями також повинні бути проміжні укриття, щоб забезпечити безпеку.

Треба закриватися, тобто ніяких шурхань [на передку], без прикриття, наряд - якщо висувається група, вона повинна бути прикрита від FPV. Повинні бути позиції, які "на стрьомі", та не просто добре закопані. Між позиціями мають бути проміжні укриття, там 50-100 м. Треба нормально готувати позиції

Глущенко відзначив, що протягом року українські військові могли би покращити свої позиції. Проте, він зазнав, що російська сторона приділяє фортифікації значно більше уваги.

Ті копають в 100 разів крутіше. У них окремо група копачів заходить, чиста посадка, тиждень. Вона вся нах#р перерита, вона зверху накрита. У них всі проходи накриті шифером, зі старих хат якісь дошки, закривають проходи, засипають просто землю, щоб не було видно. І у них все життя йде під землею

Глущенко також зазначив, що російські військові, так само, як і українські, риють укріплення вручну, не використовуючи техніку, що може бути легко знищена. При цьому вони досить швидко відновлюють пошкоджені укріплення після обстрілу.

За словами командира роти ЗСУ, фортифікація грає важливу роль у поточній фазі конфлікту, тому українській стороні необхідно переймати досвід противника у цьому питанні.

Також дивіться повне відео розмови.