Російські війська скоротили свої логістичні перевезення через Керченський міст: аналіз ISW

Російські війська скоротили свої логістичні перевезення через Керченський міст: аналіз ISW

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України (ГУР) Кирило Буданов заявив, що українські сили можуть ударити по Керченському мосту в окупованому Криму за допомогою американських ракет великої дальності ATACMS. Це дозволить ізолювати окупований Крим та розірвати російську наземну лінію зв'язку (GLOC) між Кримом і Росією. Звіт Інституту вивчення війни (ISW) підтверджує цю можливість.

Україна може завдати удару по Керченському мосту, який російські війська використовують як тиловий плацдарм. Російські військові використовують мост для перевезення військового персоналу, зброї та техніки з Росії в Україну. Вони також посилили свою протиповітряну оборону для захисту окупованого півдня України.

Російські війська спробували скоротити військові логістичні перевезення через Керченський міст, але він залишається важливим для збереження окупації Криму.

Удари по Керченському мосту розірвуть наземну лінію зв'язку для російських сил в Криму та ускладнять їхню здатність підтримувати окупацію. Руйнування мосту змусить російську армію користуватися довгим маршрутом уздовж північного узбережжя Азовського моря та зробить російську лінію зв'язку більш вразливою для українських сил.

Читайте також: