22 травня по всій Україні погодинно вимикатимуть світло: як дізнатися деталі

22 травня по всій Україні погодинно вимикатимуть світло: як дізнатися деталі

22 травня в Україні будуть діяти графіки погодинних відключень електроенергії для промислових та побутових споживачів.

Про це повідомляє Укренерго.

Згідно з повідомленням, відключення будуть застосовуватись "з 00:00 до 07:00 та з 18:00 до 24:00 доби". Водночас, "з 07:00 до 18:00 застосування обмежень не прогнозується".

Укренерго зазначає, що "енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, не обмежується".

Компанія пояснює, що відключення можуть бути застосовані "при перевищенні визначених обсягів лімітів споживання, які Диспетчерський центр «Укренерго» щовечора доводить до кожного обленерго".

"Головна причина застосування заходів обмеження – наслідки ракетних ударів ворога по українських електростанціях, - йдеться у повідомленні.

З 22 березня по 8 травня росіяни п'ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак".

Укренерго радить дізнаватись інформацію щодо відключень у своєму регіоні "в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах".

Нагадаємо, українцям підказали, як зменшити суму у платіжках за світло та допомогти енергосистемі.

На думку експерта, підвищення тарифів на світло не зупинить відключення електроенергії.