Як виховати незалежну та впевнену доньку: п'ять кроків

В наш час ще є батьки, які заохочують своїх доньок поводитися як ніжні принцеси, що приїде чарівний принц і зробить їх щасливими. Та ці думки лише шкодять їхньому майбутньому, заважаючи їм повністю реалізувати свій потенціал, мрії та процвітати.

Експерти виділили ефективні методи навчання як донькам стати сильними жінками, пише santeplusmag.

Настав час виховувати наших дівчат незалежними воїнами. Забудьте про застарілі уявлення про тендітних жінок, яким потрібен лицар в обладунках, щоб їх врятувати. Наші дівчата мають силу самотужки реалізувати свої мрії, і прикладів у наш час не бракує.

Жінки щодня борються, щоб відстояти свої права, заслужити своє місце в суспільстві та досягти рівності на всіх фронтах, і ми повинні прагнути підтримувати їх із самого початку їхнього шляху.

Навчіть доньку самостійно приймати рішення

Дайте своїй доньці можливість брати участь у прийнятті рішень, які стосуються її. По можливості заохочуйте її робити конструктивний вибір у своєму житті. Наприклад, дозвольте їй вибрати собі одяг, встановивши відповідні межі, або дозвольте їй вирішити, у яких позакласних заходах вона хоче брати участь.

Як пояснює Джейн Кетч, доктор педагогічних наук і автор книги "Я їм не подобаюся": "Цілком нормально, якщо ваша донька займається певною діяльністю протягом короткого часу, перш ніж вирішить спробувати щось нове. Це підвищить її впевненість у собі та самооцінку".

Дозволяйте своїй дочці відкрити свої захоплення

Надихніть свою доньку та дайте їй можливість наслідувати своє захоплення. Інвестування в заняття, які вона любить, дозволить їй подолати труднощі, зміцнити впевненість і стійкість, а також культивувати глибокі цінності замість того, щоб зосереджуватися на своїй зовнішності.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Плануйте час спілкування батька з дочкою

Знайдіть час для міцних і повноцінних стосунків між батьком і дочкою. Присутність та участь батька у вихованні доньки має велике значення. Однією з ключових переваг цих стосунків є розвиток впевненості в собі. Оскільки стилі виховання мам і тат відрізняються. Останні, як правило, сміливіші й часто більш готові йти на ризик, навчаючи своїх дочок, як долати життєві перешкоди. Ці якісні моменти створюють тривалі спогади, які допомагають зміцнити емоційний зв'язок між батьком і дочкою.

Заохочуйте доньку вирішувати свої проблеми самостійно

Заохочуйте свою доньку самостійно вирішувати власні проблеми, щоб розвинути свою незалежність. Замість того, щоб брати справу в свої руки, дозвольте їй розвинути свої навички подолання, попросивши її подумати про кілька стратегій вирішення певної ситуації. Навіть якщо ви з нею не згодні, важливо показати їй, що її рішення мають значення і що її життя належить їй. Завдяки такому підходу вона розвине необхідні навички, щоб справлятися з труднощами, які постануть на її шляху протягом життя.

Дозволяє своїй дочці не погоджуватися з усім і злитися

Дозвольте своїй доньці висловити свою незгоду і злість на вас. Таким чином, вона навчиться протистояти одноліткам, майбутньому хлопцю чи майбутнім роботодавцям. Як зазначають Лін Мікел Браун і Шерон Лемб, професори освіти та співавтори "Packaging Girlhood", важливо навчити дівчат чітко висловлювати свої незгоди та підтримувати їх, щоб вони не поступалися своїми переконаннями. Ваша батьківська робота полягає в тому, щоб допомогти вашій дочці прийняти обдумані рішення про те, як виражати свої почуття. Як зазначає психолог Штайнер-Адер, якщо ваша дитина сором'язлива і не відчуває себе комфортно в цій ситуації, ви обов'язково повинні допомогти їй розвинути свої навички.

Не слід уникати розмов про секс з власними дітьми і з цієї теми робити супертаємну історію, вкриту мороком та сором'язливістю.

Найкраще змалку привчити дитину правильно називати свої органи. Жодних кексиків, краників та квіточок. Не повірите, як полегшить така дрібниця всю подальшу комунікацію.