Більше бактерій, ніж на сидінні унітазу: як часто потрібно прати постільну білизну

Постіль вважають одним з найзабрудненіших місць в оселі. Тому до прання постільної білизни слід ставитись відповідально.

Експерти провели дослідження, щоб з'ясувати, як часто потрібно прати постіль. Про це пише New York Post.

Підковдри, простирадла та наволочки потрібно прати принаймні раз на два тижні. Це у тому випадку, якщо ви приймаєте душ перед сном або носите піжаму. Якщо ж ви не миєтеся перед сном або спите оголеним, постільну білизну рекомендують прати частіше.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Ковдру зазвичай перуть двічі на рік, адже на ній накопичуються бактерії та мертва шкіра. Фахівці також радять її частіше прати, якщо ви рясно потієте, у вас є домашня тварина або ви пролили щось на ліжко.

Рекомендують також частіше прати постільну білизну тим, хто страждає на алергію.

Дослідження показало, що 45% одиноких чоловіків перуть постільну білизну лише раз на чотири місяці. А одинокі жінки - кожні два тижні, пари перуть постіль приблизно раз на місяць.

"Вибачте, що розбиваю ілюзію, що ваше ліжко - це чудове, затишне та свіже місце, але ваша постільна білизна часто наповнена потом, мертвою шкірою та пиловими кліщами. У рамках дослідження у 2022 році добровольці прали простирадла раз на чотири тижні. Після цього часу було виявлено, що на наволочці міститься у 39 разів більше бактерій, ніж у мисці для домашніх тварин, а на простирадлах - у 5,4 рази більше бактерій, ніж у підставці для зубних щіток", - сказав генеральний директор Happy Beds Рекс Ісап.

А висновки іншого дослідження показали, що наволочки містять більше бактерій, ніж сидіння унітазу.

Із усіх речей чи не найчастіше доводиться прати шкарпетки. Оскільки вони забруднюються найбільше, тому й зусилля доводиться докладати відповідні.

Особливо важко впоратися із пранням білих шкарпеток. Про один з найефективніших народних способів випрати білі шкарпетки, пише Gazeta.ua.