Бойові дії стали меншими за масштабом - Сирський

Російська Федерація намагається перехопити ініціативу на полі бою, оскільки наближається дата другої річниці від початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Цілі Сил оборони України - утримувати позиції, виснажити ворога, завдавши йому максимальних втрат. Про це сказав командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський в інтерв'ю Reuters.

"Наші цілі залишаються незмінними: утримувати наші позиції, виснажити ворога, завдавши йому максимальних втрат" - сказав генерал.

Бойові дії з обох сторін наразі менші за масштабом, розповів Сирський. Командувач Сухопутних військ припустив, що ворог навчився реагувати і запобігати втратам.

"Наступи на рівні батальйону - велика рідкість", - розповів генерал.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Російські окупаційні війська наступають на різних напрямках уздовж східного фронту, ворог намагається захопити промисловий регіон. Російське командування не зважає на значні втрати військових і боєприпасів, сказав Сирський.

Також ворог сподівається відвоювати позиції, які втратив на півдні Херсонської і Запорізької областей, розповів генерал.

ЗСУ у відповідь проводять невеликі контратаки, які командувач Сухопутних військ назвав "активною обороною": не дають ворогу спокою, шукаючи можливості завдати удару.

Протягом минулої доби Сили оборони України відбили атаки російських окупантів на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Мар'їнському і Запорізькому напрямках, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

За 690 днів втрати російських окупаційних військ в Україні становили 370 980 осіб. Сили оборони України знищили 11 322 броньовані машини росіян, 6089 танків, 329 російських літаків і 324 гелікоптери, 23 кораблі і катери та підводний човен окупантів.

Олександр Сирський показав російського командира, який здався у полон.