Буданов прокоментував чутки про можливу загибель Герасимова в Криму

Інформація про можливу загибель начальника Генштабу Збройних сил Росії Валерія Герасимова з'явилася після ударів ЗСУ по військових об'єктах на окупованому Криму. Проте українська розвідка не має у своєму розпорядженні підтверджень цієї інформації. Про це повідомляє начальник ГУР Міноборони України Кирило Буданов в ефірі національного телемарафону.

Раніше українські військові здійснили серію ударів по російським військовим об'єктам на території окупованого Криму.

Пізніше в мережі почала з'являтися інформація про те, що внаслідок цього міг постраждати або навіть загинути начальник Генштабу Збройних сил Російської Федерації Валерій Герасимов.

Кирило Буданов пояснив, що в нього немає підтверджувальної інформації з приводу цього.

Як повідомлялося, у мережі ширяться інформація про те, що в результаті вчорашнього удару по окупованому Криму міг загинути начальник Генерального штабу Збройних сил РФ Валерій Герасимов. Росіяни самі розганяють фейк про вбивство Герасимова.

Після вибухів в Криму, Збройні сили України підтвердили знищення командного пункту росіян поблизу Севастополя. Зокрема, командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук подякував українським пілотам та всім, хто планував операцію, за бездоганну бойову роботу.

Також у ніч на 5 січня російська протиповітряна оборона нібито знищила та перехопила 36 БПЛА над Кримом.