Дозвіл на роботу для українців у Словаччині: як оформити у 2024 році

Дозвіл на роботу для українців у Словаччині: як оформити у 2024 році

Міністерство внутрішніх справ Словаччини поновило перелік документів, необхідних іноземним громадянам для отримання тимчасового дозволу на перебування у країні з метою працевлаштування. Ці вимоги набули чинності з 1 травня 2024 року.

Про це повідомляє Телеграм-канал "Human Rights League".

Для подання заяви на тимчасовий дозвіл на проживання іноземцям необхідно надати такі документи:

  • Чинний закордонний паспорт.
  • Дві кольорові фотографії розміром 3х3,5 см, зроблені трохи більше 90 днів тому.
  • Підстава отримання ВНЖ: письмове підтвердження від роботодавця, трудовий договір чи рішення про визнання професійної кваліфікації (для регульованих професій).
  • Довідка про несудимість із країни громадянства та країн, де заявник проживав понад 90 днів за останні 3 роки, видані не пізніше 90 днів тому.
  • Підтвердження забезпеченості житлом: заява про власність на нерухомість у Словаччині або заяву орендодавця про надання житла, видану протягом останніх 90 днів.

Доказ фінансового забезпечення: витяг з банківського рахунку у словацькому банку із залишком не менше 3226,56 євро (12 прожиткових мінімумів), витяг з іноземного банку за останні 3 місяці або підтвердження роботодавця про обумовлену зарплату.

При цьому потрібно буде сплатити Е-kolok — 250 євро, адміністративний збір за розгляд питання про надання посвідки на проживання з метою працевлаштування та Е-kolok — 6 євро, адміністративний збір за випуск картки.

Раніше ми повідомляли, що Словаччина фіксує зростання нелегалів із України: що відбувається із затриманими.