Голова МЗС Британії прихистив у себе родину українських біженців, і пояснив причину

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що приєднався до тисяч інших британців, прихистивши українську родину. Українці живуть у його домі з часу повномасштабного вторгнення Росії до України. Він також закликав владу Великої Британії та решту країн ЄС не зменшувати підтримку країни і не робити таким чином «подарунок Путіну». Про це пише Daily Mail.

Після вторгнення Росії в Україну в лютому минулого року близько 25 тисяч родин у Британії запропонували прийняти біженців з України. При цьому серед них були як прості британці так і міністри. Включаючи міністра оборони Гранта Шеппса, колишнього міністра охорони здоров’я Роберта Джеріка та колишнього міністра імміграції Мета Хенкока.

Виступаючи перед комітетом Палати лордів у парламенті, Девід Кемерон наголосив на важливості «культурних зв’язків», які встановились між британцями та біженцями з України. Він зазначив, що хоче забезпечити якомога ширші відносини Великої Британії з Україною, і додав, що глибші зв’язки з Києвом є «великою можливістю» для Сполученого Королівства.

«Одна з дискусій, які ми мали цього тижня в Кабінеті міністрів, стосувалася того, щоб партнерство Великої Британії з Україною було якомога ширшим. Це має включати не лише економічну та дипломатичну підтримку. Я маю на увазі культурні зв’язки, які розвивають наші країни, той факт, що стільки людей, включаючи мене, приймають українські родини у своїх домівках. Я вважаю, що це величезна можливість для нас стати набагато ближчими до європейської країни, і я не сумніваюся, що це стане величезною історією успіху», – сказав колегам міністр закордонних справ.

Колишній прем’єр-міністр країни суворо попередив інших західних союзників, що неспроможність США чи ЄС надати нову підтримку Україні буде «різдвяним подарунком Володимиру Путіну».

Нагадаємо, Палата громад Великої Британії підтримала у другому читанні законопроєкт про висилку біженців у африканську країну Руанду. Про це пише Africanews. Законопроєкт був підтриманий 313 голосами, проти висловилися 269 законодавців. Документ визнає та закріпить у законодавстві Великої Британії, що Руанда є безпечною країною для відправлення осіб, які шукають притулку. Після цього припиниться скасування рейсів до Руанди з юридичних причин.