Мобілізація у Росії та вибори: у ГУР повідомили про ситуацію

Росіяни вже довгий час утримують в Україні контингент у 450 тис. осіб.

Також є працівники Росгвардії, спецслужби та інші складові. Про це сказав речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов, передає Gazeta.ua.

У ці 462 тис. входять підрозділи "Шторм-Z" й інші так звані приватні військові кампанії.

"Вже довший період вороже угруповання підтримується саме в цих межах. Плюс компоненти "Росгвардії", спецслужби, інші складові. І це означає, що для повномасштабних наступальних операцій на зразок початку повномасштабного вторгнення цього ворогу не достатньо, попри те, що це угруповання в понад вдвічі більше ніж на початку повномасштабного вторгнення", - сказав він.

У Росії тривають мобілізаційні заходи.

"І після виборів Путіна цілком імовірно, що актуалізується питання і публічної, а не лише прихованої мобілізаційної кампанії", - вказав Юсов.

Російська пропаганда перед виборами може вигадувати "перемоги".

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

"Якщо немає реальних здобутків, а їх немає на полі бою, то будуть вигадані уявні, реалізовані чергові інформаційно-психологічні операції проти України, оголошені неіснуючі перемоги. Це те, що російська пропаганда буде робити обов'язково і вже робить, готуючись до виборів Путіна", - пояснив речник ГУР.

Ворог продовжить окремі операції з наступу на окремих ділянках фронту.

"Ми бачимо на українському сході загострення, які тривають, і активну дію також і українських Сил безпеки і оборони. Тут і військове, і політичне керівництво поінформовані і готуються до різних сценаріїв", - додав він.

Вибори президента у Росії заплановані на 17 березня 2024 року.

Чинний глава РФ Володимир Путін ухвалив рішення брати участь у президентських виборах. Його радники зараз готуються до кампанії та виборів.