Можна спалити коріння: яким добривом не варто підживлювати озимий часник

Можна спалити коріння: яким добривом не варто підживлювати озимий часник

Восени городники намагаються якнайкраще підживити рослини, які висаджують на зиму, щоб забезпечити гарний урожай.

Але слід бути обережними, щоб не зашкодити. Адже, якщо внести неправильні добрива, можна взагалі позбавити себе майбутнього урожаю, пише Gazeta.ua.

Наприклад, озимий часник, який зазвичай висаджують до настання стабільних заморозків, не можна підживлювати одним з найпоширеніших засобів - золою.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Досвідчені городники рекомендують її застосовувати лише на етапі підготовки ґрунту до посадки часнику. А вже у самі лунки золу сипати не потрібно.

Від цього добрива також варто відмовитися тим, у кого на ділянці нейтральний або слаболужний ґрунт.

Надлишок деревної золи може зашкодити рослині. У кращому випадку це знизить схожість рослин. У гіршому зола просто спалить коріння часнику на стадії його формування.

А навесні, коли на поверхні ґрунту з'являться перші паростки, часник потрібно підживити азотними добривами. Краще для цього використати сечовину. Після внесення добрива потрібно розпушиити міжряддя.

Озимий часник вирощувати досить вигідно. Адже він добре переносить морози, стійкий до грибкових захворювань та може довго зберігатися. До того ж, можна виростити величезні головки. Для цього слід дотримуватися певних порад.

Щоб отримати хороший урожай часнику наступного року, необхідно вибрати хороші сорти. А садити його слід, орієнтуючись на сприятливі за посівним місячним календарем дні.

Читайте также: