Німецький офіцер дав неочікуване пояснення, чому він шпигував на користь РФ

Німецький офіцер бундесверу, якого судять за підозрою у шпигунстві на користь Росії, заявив, що його дії були скеровані страхом ядерної війни. Про це повідомляє BILD.

За даними слідства, з травня 2023 року офіцер, якого ЗМІ називають Томас Х., мав кілька контактів з посольством Російської Федерації у Берліні та консульством у Бонні. Він за власною ініціативою запропонував співпрацю російським спецслужбам та передав секретну інформацію, до якої мав доступ через свої службові обов'язки у відділі закупівель бундесверу.

Обвинувачений у суді не заперечував контактів з дипломатичною службою РФ. Він заявив, що «боявся ядерної ескалації війни в Україні» та вважав, що Росія нібито може завдати ядерного удару по території Німеччини. Тому він хотів захистити свою сім'ю і вчасно отримати інформацію про уявну атаку, для чого йому довелося вийти на контакт з російськими представниками.

Суддя, що головує на процесі, назвав мотиви Томаса Х. «дуже важкими для розуміння».

Нагадаємо, прокуратура Німеччини висунула звинувачення офіцеру агентства військових закупівель країни у спробі передати секретну інформацію російській розвідці. Як повідомляється, чоловіка заарештували в Кобленці, де розташовується закупівельне агентство на заході Німеччини, а в його будинку і на робочому місці було проведено обшук.

Також міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус вважає скандал із перехопленням Росією розмови між німецьких Військово-повітряних сил частиною інформаційної війни, яку веде Росія.

Читайте також:

  • Італійський суд пом'якшив покарання офіцеру ВМС, який шпигував для Росії
  • У Болгарії затримано співробітника МВС, який шпигував на користь Росії
  • Попи-шпигуни. Православна розвідка Путіна на Заході