Нинішні події є переламним моментом в історії - Байден

Події, які зараз відбуваються у світі, зокрема війна Росії проти України, є частиною переламного моменту в історії.

Необхідно посилювати альянси та відносини з партнерами, вважає президент Сполучених Штатів Джо Байден, процитував його координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, пише Укрінформ.

"Президент описує нинішній час, у якому ми живемо, як переломний момент, і він має рацію. Адже якщо ви подивитеся по всьому світу, однією з речей, яка об'єднує, є загроза для демократії", - сказав він.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Загрози для демократії мають різні характери, зазначив Кірбі.

"Президент вірить у зовнішню політику, яка посилює наших союзників і партнерів, яка будується на альянсах і партнерствах, яка визнає, що Сполучені Штати не можуть зробити все самі. Однак наше лідерство є життєво важливим для розв'язання деяких із цих проблем", - сказав Кірбі.

Він висловив упевненість, що зовнішня політика Сполучених Штатів залишиться активною, як і впродовж попередніх трьох років роботи адміністрації Байдена.

Сполучені Штати Америки надали Україні останній пакет військової допомоги, на який було передбачене фінансування.

Виділені кошти вже закінчилися, повідомив Кірбі. В зимові місяці Україна відчуває особливо гостру необхідність в постачанні озброєнь, додав він.

Допомога США Україні в її війні проти Росії припинилася, тому що у Вашингтоні тривають переговори щодо пакета допомоги, який може бути пов'язаний з переглядом заходів безпеки на кордоні.