Партія Саакашвілі хоче побудувати нову державу в Грузії

Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі та заснована ним партія «Єдиний національний рух» оприлюднили в середу, напередодні 20-річчя «Революції троянд», маніфест про побудову нової грузинської держави. Про це пише Jam News.

У маніфесті, зокрема, йдеться про відданість європейському курсу, а також необхідність надати рівні права та рівні можливості для всіх громадян країни. Його автори також стверджують, що зараз влада в Грузії «захоплена російським олігархом» Бідзіною Іванішвілі (колишній прем'єр-міністр, засновник правлячої партії «Грузинська мрія» – «Главком»).

«Будь-яка форма олігархії є ворогом грузинської держави та благополуччя її громадян», – йдеться у маніфесті. У ньому також наголошується, що «відновлення територіальної цілісності Грузії є головним завданням».

Сьогодні, 23 листопада, Єдиний національний рух» має намір влаштувати у Тбілісі та інших містах Грузії святкові акції на честь 20-річчя «Революції троянд».

Голова парламенту, один із лідерів правлячої партії «Грузинська мрія» Шалва Папуашвілі у зв'язку з оприлюдненим маніфестом «Єдиний національний рух» заявив журналістам, що правління Саакашвілі призвело «до поганих результатів».

«Ми отримали авторитарний режим, який зневажає людську гідність, систему тортур громадян», – сказав Папуашвілі.

До слова, колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі суді звернувся до чинної президентки Саломе Зурабішвілі із закликом помилувати його. Про це Саакашвілі попросив під час онлайн-включення на судовому процесі в Тбіліському міському суді. Саакашвілі також заявив, що бере на себе керівництво політрадою заснованої ним партії «Єдиний національний рух», проте додав, що поки зарано висувати його кандидатуру на посаду прем'єр-міністра Грузії.

Нагадаємо, колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі раніше закликав оголосити імпічмент президентці Грузії Саломе Зурабішвілі. Саакашвілі звинувачує Зурабішвілі у тому, що вона повністю втратила владу в Грузії та відвертає увагу від диктатури олігарха Бідзіна Іванішвілі, який фактично керує Грузією.