ПФУ роз'яснив порядок виплати благодійних пожертв пенсіонерам

30 квітня Пенсійний фонд України роз'яснив порядок виплати частини благодійних пожертв, що надходять на ім'я пенсіонерів.

Згідно з повідомленням, благодійний персоналізований внесок, здійснений на користь конкретного пенсіонера, буде включено у виплатні документи не пізніше одного місяця з дня надходження коштів.

Пенсіонер, зазначений у платіжній інструкції, отримає 70 відсотків від суми благодійної пожертви. Фінансування коштів здійснюватиметься відповідно до дат виплати пенсії, як зазначено в пункті 6 Постанови правління Пенсійного фонду України від 15 лютого 2023 року № 8-1 "Про затвердження Порядку сплати благодійної пожертви та виплати її частини пенсіонерові" (зі змінами).

Це роз'яснення було надано у відповідь на питання щодо термінів отримання пенсіонерами частини благодійних пожертв, спрямованих на їхню користь. Пенсійний фонд України закликає всіх зацікавлених осіб ознайомитися з порядком виплати благодійних внесків та у разі виникнення додаткових питань звертатися до відповідних органів Фонду.

Нагадаємо, ПФУ припинив виплату пенсій у квітні: чого чекати вже з травня.