Правила етикету в ліфті: хто має заходити першим і натискати кнопку

У ліфтах через тісноту деякі люди часто відчувають дискомфорт. Щоб зробити поїздку приємною, пасажирам слід дотримуватися правил етикету.

Важливо розуміти, хто перший заходить в ліфт, хто першим з нього виходить, щоб не створювати штовханину, пише kitlift.

Хто має заходити в ліфт першим?

Якщо чоловік і жінка підійшли разом, то кнопку повинен натиснути чоловік. Винятки можуть стосуватися спеціальних видів етикету ділового, дипломатичного. Зупинятися на них не варто, оскільки ці правила призначені для спеціально навченого персоналу.

Чоловік повинен першою пропустити жінку. Виходити першим повинен той, хто найближче стоїть до дверей. Пасажир, який опинився в протилежній від дверей стороні, повинен заздалегідь пройти до виходу.

Найчастіше суперечки виникають через перевезення великогабаритних вантажів. Якщо немає можливості зробити це за допомогою вантажного ліфта, то можна скористатися і пасажирським. Тільки перевозити вантажі слід тоді, коли кабіна порожня. Якщо ж охочих скористатися підйомником багато, то потрібно дочекатися наступної поїздки.

Хто натискає кнопку поверху

Натискати кнопки поверхів на панелі керування повинен кожен самостійно при вході в кабіну. Якщо цього не можна зробити через велику кількість пасажирів, то можна ввічливо попросити натиснути кнопку людину, яка стоїть поряд з панеллю.

Що заборонено робити в ліфті

В ліфті категорично заборонено палити. Голосно спілкуватися з попутниками, розмовляти мобільним телефоном.

Розглядувати пасажирів також вважається неприпустимим.

При вході в ліфт нема потреби вітатися з усіма пасажирами тільки зі своїми знайомими.

Ознака поганого тону повертатися демонстративно до когось спиною. Але при великій завантаженості кабіни допустимо стояти один за одним.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Чим меншу відстань вам необхідно проїхати, тим ближче слід ставати до дверей. Якщо людей занадто багато можна пропустити інших, а потім зайти самому, щоб потім не пробиратися до виходу, завдаючи незручності іншим і собі.

Спочатку необхідно дозволити вийти іншим людям, а потім вже заходити в кабіну.

Настрій у батьків миттєво може змінитись, якщо почують у свій бік фрази, які завдають болю. Особливо, якщо це говорять рідні діти.Батьків можуть засмутити навіть найбільш невинні фрази. Але вони цілком здатні зруйнувати їхню самооцінку. Батьки завжди хочуть дати пораду у будь-яких справах.

До них варто дослухатись, але при цьому мати свою думку. Не потрібно відштовхувати батьків різкими фразами, що "це моє життя. Мені вирішувати". Говорити слід коректно і м'яко: "Я вас почув".