РФ запустила по Львівщині 12 ракет, пошкоджений обʼєкт енергетичної інфраструктури (оновлено)

Росія вночі 8 травня вдарила ракетами по Львівській області. Були атаковані об'єкти енергетики у двох районах. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

За його словами, близько 5:00 окупанти вдарили крилатими ракетами по об'єкту генерації енергії у Червоноградському районі. Там спалахнула пожежа, було два осередки загоряння. На місці влучання працюють пожежники, залучили спецтехніку.

Як зазначив голова Львівської ОВА, загрози для людей, які живуть поблизу, немає.

Також внаслідок атаки був пошкоджений обʼєкт критичної енергетичної інфраструктури у Стрийському районі.

Крім того, під час повітряної тривоги, яку оголосили о 06:27 через зліт МіГ-31К, окупанти атакували Львівську область аеробалістичними ракетами «Кинджал». Критична та житлова інфраструктура не постраждали.

Козицький додав, що станом на 8:20 у Львівській області жертв та постраждалих через нічну атаку немає. Усі системи життєзабезпечення працюють у звичайному режимі.

Згодом голова ОВА зазначив, що за попередньою інформацією, цієї ночі на Львівщину залетіли 12 ворожих ракет. Із них 8 воїни ПвК «Захід» та мобільні вогневі групи збили.

Також Козицький уточнив, що у Стрийському районі війська РФ атакували газосховище, у Червоноградському – теплостанцію. Графіки відключень в області не запроваджують, сказав очільник ОВА Максим Козицький в ефірі «Радіо Свобода».  Утім попередив, що це може чекати на мешканці області влітку.

Чиновник наголосив, що на Львівщині не вистачає сучасних систем ППО. Це намагаються компенсувати створенням мобільних груп.

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

«Прокурори та слідчі поліції вживають всіх належних заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками ЗС РФ», – повідомили в Офісі Генпрокурора. 

Нагадаємо, на Київщині зафіксовано падіння уламків ракет у чотирьох районах області.

Як повідомлялося, у ніч на 8 травня ворог атакував енергетичну інфраструктуру країни у шести областях.

Зокрема, атаковані об’єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях. Наслідки уточнюються. Енергетики вже працюють над їх ліквідацією.

Читайте також:

  • Росія атакувала три теплоелектростанції ДТЕК
  • Карта бойових дій в Україні станом на 8 травня 2024 року