США посилять санкції проти європейських банків, які досі працюють у Росії

США посилять санкції проти європейських банків, які досі працюють у Росії

Міністр фінансів США Джанет Єллен заявила про те, що Сполучені Штати розглядають можливість посилення вторинних санкцій для європейських банків, які продовжують вести бізнес у Росії.

"Ми розглядаємо можливість посилення наших санкцій проти банків, які ведуть бізнес в Росії", – сказала Єллен інтерв’ю Reuters, відмовившись надати конкретну інформацію щодо цієї заяви та не назвавши жодного банку, стосовно яких можуть бути спрямовані обмеження.

Виступаючи в кулуарах зустрічі фінансових лідерів G7 в Італії, Єллен заявила, що санкції, пов’язані з діяльністю банків у РФ, будуть запроваджені лише тоді, "коли для цього будуть підстави", зауваживши, що "робота в Росії створює дуже великий ризик".

Відповідаючи на запитання щодо можливого виходу з Росії австрійського Raiffeisen Bank International та італійського банку UniCredit, міністр висловила сподівання, що їхня поведінка буде "дуже обережною".

В американському Міністерстві фінансів також вважають, що російська економіка дедалі більше стає "економікою війни", що ускладнює диференціацію між цивільними та військовими операціями подвійного призначення.

Джерело: Укрінформ

Читайте также: