ТЦК зробив заяву щодо оповіщення військовозобов'язаних

В умовах воєнного стану оповіщення військовозобов'язаних в рамках загальної мобілізації здійснюється всіма способами.

Про це повідомив Одеський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

"У зв'язку з низькою якістю виконання своїх громадянських зобов'язань відповідної категорії людей, військове командування, в умовах воєнного стану, в межах компетенції змушено здійснювати заходи оповіщення всіма способами, що забезпечать відповідне охоплення військовозобов'язаних громадян України", - пояснили.

Відповідно до Конституції, захист незалежності і територіальної цілісності України є обов'язком громадян, нагадав ТЦК.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

На території, на якій діє воєнний стан, військове командування може:

встановлювати особливий режим в'їзду і виїзду;

обмежувати свободу пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також руху транспортних засобів і перевірку документів в осіб;

у разі потреби проводити огляд речей, транспортних засобів, багажу і вантажів, службових приміщень і житла громадян, за винятком обмежень, встановлених Конституцією.

Під час дії воєнного стану будь-який ТЦК має право викликати особу для звірки її облікових даних, незалежно від місця її реєстрації та проживання, повідомили.

"Тож закликаємо всіх свідомих громадян не створювати штучний ажіотаж, не шукати шляхів ухилитися від виконання свого конституційного обов'язку, не ховатися за спинами тих, хто воює за Україну з 24 лютого 2022 року, а долучитися до захисту Батьківщини й спрямувати свої зусилля на здобуття перемоги. Це можна зробити, не очікуючи повістку, шляхом самостійного звернення до відповідного ТЦК та СП", - звернувся територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

У грудні президент Володимир Зеленський повідомив на пресконференції, що Генеральний штаб ЗСУ запропонував мобілізацію 450-500 тис. громадян.

Верховна Рада продовжила дію воєнного стану і загальної мобілізації до 14 лютого 2024 року.