Україна конфіскувала два літаки російської компанії

Україна конфіскувала два літаки російської компанії

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції України до АТ "Ільюшн Фінанс Ко." про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України "Про санкції".

За даними Міністерства юстиції, АТ "Ільюшн Фінанс Ко." є спеціалізованою компанією, що входить до складу державної корпорації "Ростех" та відповідає за функціональний напрямок в сфері лізингу, управління обслуговування та продажу літаків, виготовлених на російських авіаційних заводах.

Компанія в складі "Ростех" займає свою нішу, що загалом забезпечує функціонування стратегічно важливої для рф галузі авіаперевезень.

"В умовах переорієнтації авіації рф на внутрішніх виробників та спрямованість на підтримку функціонування сектору авіаційних перевезень за рахунок літаків вітчизняного виробництва, "ІФК", як передовий лізингодавець в РФ, відіграє суттєву роль в підтримці авіаційної галузі та, як наслідок, сприяє вищому політичному керівництву рф в протидії санкційним обмеженням, які були застовповані до РФ через розв’язання агресивної війни проти України", - повідомили у Мін'юсті.

До початку та під час повномасштабного вторгнення АТ "Ільюшн Фінанс Ко." системно співпрацює з вищим політичним керівництвом РФ та приймає участь в матеріально технічному забезпеченні збройній агресії рф шляхом постачання літаків та комплектуючих на користь силових відомств та структурних підрозділів Міністерства оборони рф.

Рішенням ВАКС в дохід держави стягнуто два середньомагістральні пасажирські літаки Ан-148-100Е.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку на апеляційне оскарження.

Читайте также: