Україна отримає передові ударні дрони від США

Виготовлення дронів для ЗСУ стало можливим завдяки ухваленому Конгресом законопроекту про надання додаткової допомоги Україні.

Про це повідомляє Defence Industry Europe, передає "Хвиля" .

Україна отримає від США передові ударні дрони із вогнепальною зброєю виробництва американської компанії Feloni Aero.

"Компанія Feloni Aero оголосила про запуск своєї останньої лінійки озброєних безпілотників, спрямованих на посилення обороноздатності України. Оснащені найсучаснішою зброєю, а також ракетним вантажем та розширеними можливостями спостереження, ці безпілотники можуть надати українським силам можливість ефективно та впевнено долати" - йдеться у повідомленні.

В даний час робота продовжується над розробкою двох варіантів БПЛА:

Felon 1.0 з 5,56 мм гарматою. За словами експертів, він буде ефективним у міських боях, а також у віддалених прикордонних районах.

FelonX із протитанковою ракетою Spike. Це безпілотник компактний і вантажопідйомний, але його точні технічні характеристики не наводяться.

Варто зазначити, що ракета Spike – протитанковий засіб ізраїльського виробництва, який конкурує з такими системами як FGM-148 Javelin.

Нагадуємо, що Майкл Макфол заявила, що Україна може вжити нових контрнаступальних дій на фронті не раніше осені 2025 року , а до цього часу намагатиметься утримати території і не дати Росії просуватися.