Україна втричі збільшила виробництво військової техніки

Генеральний директор Акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість" Герман Сметанін повідомив про те, що обсяги виробництва військової техніки в Україні зросли втроє, причому за деякими напрямками – в десятки разів.

Про це він сказав інтерв’ю АрміяInform.

"Зусиллями працівників наших підприємств обсяги виробництва військової техніки збільшено втричі. На цей рік завдання не менш амбіційне - збільшення виробництва з такою ж динамікою. За одними напрямами - в десятки разів, за іншими - менше, відповідно до потреб Міноборони та Збройних сил України", - сказав він.

Сметанін зазначив, що підприємства ОПК дедалі активніше переходять до виготовлення боєприпасів натовських калібрів.

"Україна суттєво наростила виробництво боєприпасів - це головна номенклатура, на яку очікує фронт. Підприємства не лише налагодили та масштабують серійне виробництво артилерійських снарядів і мінометних мін радянських калібрів, але й поступово переходять до виготовлення боєприпасів калібрів НАТО - 60-мм мінометних мін", - поінформував посадовець.

Він навів приклад успішного застосування засобів ППО, розроблених в межах українсько-американського проєкту, відомого під брендовою назвою FrankenSAM. Із відстані 9 км збито іранський дрон-камікадзе Shahed.