Український дипломат звернувся з відкритим листом до посла Франції

Заступник голови ради безпеки РФ Дмитро Медведєв дозволив собі обурливі висловлювання на адресу Франції після її реакції на обстріл Білгорода. Усі подробиці щодо цього французькому послу в Україні Гаелю Вейсьєру розповів у відкритому листі Надзвичайний і Повноважний Посланник Сергій Борщевський.

«Ваша Високоповажносте, як українському дипломату, експерту Центру дослідження росії мені доводиться читати російські ЗМІ. Це читання, звичайно, не приносить мені задоволення. Сподіваюсь, Ви мене розумієте», – йдеться у листі.

Борщевський повідомив, що в російському виданні прочитав обурливі висловлювання про Францію заступника голови ради безпеки РФ Дмитрія Медведєва – особи не просто офіційної, а однієї з чільних в ієрархії сьогоднішньої Росії.

«Не стану переповідати цих висловлювань, найм'якішим з яких можна вважати слово «жабоїди». По суті, Медведєв заявив про споконвічну нелюбов росіян до Франції», – підкреслив Надзвичайний і Повноважний Посланник.

Сергій Борщевський також висловив переконання, що керівництво Франції та громадяни країни повинні знати про висловлювання заступника голови ради безпеки РФ. Надзвичайний і Повноважний Посланник підкреслив, що слова Медведєва «красномовно свідчать про неможливість та безперспективність будь-яких переговорів з російською владою».

Дипломат запропонував Гаелю Вейсьєру ознайомитися з публікацією російського політика:

Нагадаємо, Франція вважає, що Україна в порядку самооборони відповідно до Статуту ООН має право завдавати ударів у відповідь по території країни-агресора Росії, зокрема по Бєлгороду. Така позиція Парижа викликала у Кремлі шквал істеричної критики.

Як повідомлялося, удар по центру Білгорода стався вдень 30 грудня. Місцева влада звинуватила в атаці Збройні сили України.