Укренерго попередила українців про небезпечну схему шахраїв

Компанія «Укренерго» попередила, що підрядники та контрагенти отримують листи нібито від імені фірми та вимагають надіслати оригінали актів списання.

«Обережно, фішинг! Зафіксована розсилка листів з вірусом зі сторонніх адрес начебто від імені НЕК Укренерго. На фото зразок небезпечних листів, які шахраї намагаються розсилати нашим підрядникам та контрагентам начебто від імені Укренерго», – розповіла пресслужба компанії.

Зазначається, що офіційним поштовим доменом є @ua.energy, тому усім, хто отримує листи від компанії, варто звертати увагу на електронну поштову адресу. «Укренерго» додало, що розпізнати шахрая не складно – про це свідчитиме, наприклад те, що лист надійшов не з офіційної адреси.

«Всі співробітники НЕК користуються поштою виключно з доменом @ua.energy. Якщо вам надійшов лист від нашої компанії з іншого домену – видаляйте, не відкриваючи», – попередили у компанії.

В публікації йдеться, що шахраї використовують назву «ДП Укренерго», хоча такої компанії взагалі не існує.

«Офіційна назва нашої компанії, яка використовується у діловому листуванні – НЕК Укренерго. До 2019 року використовувалась офіційна назва ДП НЕК Укренерго», – додала «Укренерго».

Окрім того, у листах, які розсилають шахраї, є підпис «бухгалтера Елены Витальевны» - дані вказується саме мовою країни-агресора. Компанія підкреслила, що це фейк без прізвища, а співробітники «Укренерго» у листуванні вказують повні дані відправника та державною мовою.

Нагадаємо, «Укренерго» просить Польщу викупити надлишки української електроенергії. Завдяки вітряній та сонячній погоді значно зросло виробництво електроенергії з відновлюваних джерел. У енергосистемі утворився профіцит, коли виробництво перевищує рівень споживання електроенергії в країні.