В ISW назвали мету останніх масованих атак РФ на Україну

В Інституті вивчення війни заявили про те, що останніми ударами Росія намагається уразити енергосистему і виснажену ППО України перед прибуттям масштабної допомоги з боку США.

Аналітики відзначають, що в ніч з 7 на 8 травня був вже п'ятий великомасштабний російський ракетний і дроновий удар по українській енергетичній інфраструктурі з 22 березня 2024 року.

Крім того, ідеться в огляді, війська РФ також посилили удари по українській транспортній інфраструктурі протягом останніх тижнів, очевидно, намагаючись вивести з ладу українські наземні лінії зв'язку та обмежити потік очікуваної американської допомоги у сфері безпеки на фронті.

Російські війська продовжують інтенсивно атакувати українські енергетичні об'єкти обмеженими серіями великих ракетних ударів і ударів з безпілотників, що свідчить про те, що Росія надає перевагу зусиллям, спрямованим на руйнування енергетичної мережі.

Або ж має на меті використати більшу кількість ракет, аби послабити українську систему протиповітряної оборони в безпосередній близькості до енергетичних об'єктів та завдати їм значних збитків.

Джерело: Українська правда